Парламентът в Иран прие законодателна поправка, която определя всички американски военни като

...
Парламентът в Иран прие законодателна поправка, която определя всички американски военни като
Коментари Харесай

Иран обяви американските военни за терористи

Парламентът в Иран прие законодателна корекция, която определя всички американски военни като терористи, съобщи иранската осведомителна организация Фарс, представена от ТАСС. Тя беше приета след убийството на високопоставения ген. Касем Солеймани при американски въздушен удар край интернационалното летище в Багдад. Поправката е импортирана към признат напролет на м.г. закон, съгласно който за Иран " Съединени американски щати са страна, която е спонсор на тероризма ". Тогава Техеран показа закона като реципрочна мярка на решението на Вашингтон да включи иранския Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война в листата си на задграничните терористични организации

Новата наредба дефинира като " терористични " " всички чиновници на Пентагона и обвързваните с тях служби и организации, както и ръководителите, забъркани в гибелта на Касем Солеймани ". 

Докато депутатите одобряваха смяната в закона, починалият военачалник Солеймани беше заровен в родния си град Керман. Стотици хиляди хора се стекоха по улиците и крещяха " Смърт за Америка ". Поне 35 души са стъпкани до гибел по време на траурната върволица. Тв фрагменти демонстрират хора, които безжизнени лежат по улиците, където е минал ковчегът с тленните остатъци на военачалник Солеймани. 

Започна  " експулсирането на Съединени американски щати от района ", обяви ген. Хосейн Салами, който е главнокомандващ Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. " Мъченикът Касем Солеймани е по-могъщ и по-жив след гибелта си, в този момент той е по-опасен за врага ", съобщи още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР